A lackluster 1950s ranch house was transformed into this mid-century modern residence. With the exception of a small addition, Harrison Design architects worked within the home’s original footprint, and created a primarily single-story residence. The roof pitch was modified and ceilings raised to enlarge the interior. In the combined living room-kitchen, a butterfly ceiling and series of large windows enhance the expansive feel. Throughout the home, transparency from windows and portals encourages views of art and the ocean. Wood cladding from the original exterior was repurposed and used sideways to form a wall in the powder room. An outside shower, bocce court and open terrace give the residence the ease of a beach house.

Photographer: Jake Cryan Photography
Interior Designer: Harrison Design
Landscape Designer: Grace Design
General Contractor: Allen Construction