A 1930s, two-story residence was transformed into this open, light-filled, modern home.  Original architectural embellishments were stripped away and large picture windows installed to accentuate ceiling heights and invite natural light. Materials were selected to build on the sense of luminosity and modernity balanced by wood veneers and organic texture. In the living room, a deep green lacquered wall panel is layered on horizontal walnut paneling and softly shimmers with reflections from the opposing windows. The kitchen has a slight industrial edge with metal cabinetry accented by walnut pulls. Quartzite countertops and custom, glass panels of laminated fabric glisten from daylight emanating from tall windows. Custom marble and quartzite slab flooring, artisanal silk rugs and unconventional wall treatments heighten the interiors and set off sophisticated sleek, European furnishings.

Photographer: Emily Followill
General Contractor: North Atlanta Properties